Van As Advocaten

Nieuws

2015: kinderalimentatie niet meer aftrekbaar

Ingevoerd op 20 oktober 2014 om 22:27

"Alimentatie wordt in 2015 een groter pijnpunt", aldus Telegraaf.nl vandaag en Ad.nl meldt "Meer ruzies in 2015 omdat alimentatie niet aftrekbaar is".  Wat is er aan de hand? Ouders die onderhoudskosten van minimaal € 136,- betalen voor een kind waarvoor zij geen kinderbijslag ontvangen, kunnen een vastgesteld bedrag opvoeren als ... lees verder »


Eigendomsvoorbehoud vs. Natrekking

Ingevoerd op 15 oktober 2014 om 11:49

Stelt u zich voor dat u eigenaar bent van een bedrijf dat lichtinstallaties levert ten behoeve van discotheken. U levert een installatie aan een klant die eigenaar is van een onroerende zaak waarin hij discotheek heeft gevestigd. De klant heeft een deel aanbetaald en een deel gaat betaald worden als de installatie naar behoren werkt. De ... lees verder »


November = Arbeidsrechttrainingen

Ingevoerd op 7 oktober 2014 om 15:52

Zoals u wellicht reeds uit de media heeft vernomen, zal per 2015 het arbeidsrecht aanzienlijk wijzigen. Deze wijzigingen hebben grote gevolgen voor bedrijven. Om onze relaties hierop goed voor te bereiden, organiseren wij op 6, 13 en 20 november arbeidsrechttrainingen voor ondernemers / werkgevers. Aan deelname zijn geen kosten ... lees verder »


Alcoholslot toch een straf

Ingevoerd op 25 september 2014 om 19:33

Wanneer een bestuurder in het verkeer wordt aangehouden met een alcoholpromillage tussen de 1,3 en 1,8 kan het bestuursorgaan CBR als maatregel een alcoholslotprogramma opleggen. Bij beginnend bestuurders kan dat bij promillages tussen de 1,0 en 1,8. Het alcoholslotprogramma houdt o.a. in dat er een startonderbreker in de auto van de betreffende ... lees verder »


KABINET MAAKT SCHEIDEN ZONDER RECHTER MOGELIJK

Ingevoerd op 8 september 2014 om 15:45

Echtparen die het onderling eens zijn en geen minderjarige kinderen hebben, kunnen straks via de ambtenaar van de burgerlijke stand scheiden. Dit blijkt uit een wetsvoorstel van staatssecretaris Teeven van Veiligheid en Justitie waarmee de ministerraad 5 september 2014 heeft ingestemd. De maatregel vloeit voort uit het regeerakkoord. Bij de ... lees verder »