Van As Advocaten

Nieuws

Eigendomsvoorbehoud vs. Faillissement

Ingevoerd op 31 oktober 2014 om 14:15

Het aantal faillissementen neemt weliswaar af, maar er zullen altijd faillissementen blijven. Als schuldeiser is het van belang om u tegen de gevolgen van een faillissement (niet betaald krijgen van een factuur) te beschermen. Een van de mogelijkheden hierbij is het eigendomsvoorbehoud. Wanneer een faillissement wordt uitgesproken, dan ... lees verder »


2015: kinderalimentatie niet meer aftrekbaar

Ingevoerd op 20 oktober 2014 om 22:27

"Alimentatie wordt in 2015 een groter pijnpunt", aldus Telegraaf.nl vandaag en Ad.nl meldt "Meer ruzies in 2015 omdat alimentatie niet aftrekbaar is".  Wat is er aan de hand? Ouders die onderhoudskosten van minimaal € 136,- betalen voor een kind waarvoor zij geen kinderbijslag ontvangen, kunnen een vastgesteld bedrag opvoeren als ... lees verder »


Eigendomsvoorbehoud vs. Natrekking

Ingevoerd op 15 oktober 2014 om 11:49

Stelt u zich voor dat u eigenaar bent van een bedrijf dat lichtinstallaties levert ten behoeve van discotheken. U levert een installatie aan een klant die eigenaar is van een onroerende zaak waarin hij discotheek heeft gevestigd. De klant heeft een deel aanbetaald en een deel gaat betaald worden als de installatie naar behoren werkt. De ... lees verder »


November = Arbeidsrechttrainingen

Ingevoerd op 7 oktober 2014 om 15:52

Zoals u wellicht reeds uit de media heeft vernomen, zal per 2015 het arbeidsrecht aanzienlijk wijzigen. Deze wijzigingen hebben grote gevolgen voor bedrijven. Om onze relaties hierop goed voor te bereiden, organiseren wij op 6, 13 en 20 november arbeidsrechttrainingen voor ondernemers / werkgevers. Aan deelname zijn geen kosten ... lees verder »


Alcoholslot toch een straf

Ingevoerd op 25 september 2014 om 19:33

Wanneer een bestuurder in het verkeer wordt aangehouden met een alcoholpromillage tussen de 1,3 en 1,8 kan het bestuursorgaan CBR als maatregel een alcoholslotprogramma opleggen. Bij beginnend bestuurders kan dat bij promillages tussen de 1,0 en 1,8. Het alcoholslotprogramma houdt o.a. in dat er een startonderbreker in de auto van de betreffende ... lees verder »