Van As Advocaten

Nieuws

Scheiden? Waar moet u aan denken?

Ingevoerd op 24 juli 2014 om 10:17

Ruim één op de 3 huwelijken eindigt in een scheiding. Vaak is het een emotionele aangelegenheid. Of u nu lang of kort getrouwd bent; er zullen ook een hoop zaken moeten worden geregeld. Maar hoe gaat zo’n scheiding nu in zijn werk? De scheiding begint met de vraag op welke manier u uit elkaar wenst te gaan. In grote lijnen, zijn er 2 stromingen ... lees verder »


Ook regels mbt de WW-uitkering gaan wijzigen

Ingevoerd op 22 juli 2014 om 14:52

Steeds meer ondernemers realiseren zich dat in 2015 een hoop gaat veranderen op het terrein van het arbeidsrecht. Maar ook de WW verandert, wijzigingen die verstrekkende gevolgen hebben voor werknemers. Met het oog op deze wijzigingen kan het voor een werknemer voordelig zijn nog voor de invoering ervan mee te werken aan een ontslag. Wat blijft ... lees verder »


GROOTOUDERS: RECHT OP OMGANG MET KLEINKINDEREN?

Ingevoerd op 17 juli 2014 om 17:59

Een casus uit de praktijk die iedereen zal herkennen: opa en oma willen na de scheiding van hun zoon en schoondochter graag de kleinkinderen blijven zien. Zij hebben in het verleden een ochtend per week opgepast. De relatie met de schoondochter is volledig gebrouilleerd. Zij wil niet dat er nog contact plaatsvindt tussen de kleinkinderen en opa en ... lees verder »


Buitengerechtelijke incassokosten

Ingevoerd op 10 juli 2014 om 14:01

Tot 1 juli 2012 is er lange tijd discussie geweest over de wijze waarop buitengerechtelijke incassokosten werden berekend. Werden deze kosten niet te hoog berekend? Waren daar wel genoeg buitengerechtelijke werkzaamheden voor verricht? Etc. Met ingang van 1 juli 2012 zijn echter de leden 5 tot en met 7 van artikel 6:96 Burgerlijk Wetboek van ... lees verder »


Bezint voor gij u bindt?

Ingevoerd op 8 juli 2014 om 14:38

Vandaag stond een romantisch artikel in het Algemeen Dagblad over de Rotterdamse Feiya. Haar vriend Luc vroeg haar vrijdag tijdens een ontbijtje in Hotel New York om die dag nog met hem in het huwelijksbootje te stappen. Feiya stemde meteen in. In een filmpje op de site is te zien dat Luc aan alles had gedacht; van jurk tot kapsel, van gasten ... lees verder »