Van As Advocaten

Nieuws

De transitievergoeding nader beschouwd

Ingevoerd op 11 mei 2015

Met ingang van 1 juli 2015 is de werkgever bij het beëindigen van een arbeidsovereenkomst die ten minste 24 maanden heeft geduurd een transitievergoeding verschuldigd. Wanneer is de vergoeding verschuldigd? Het initiatief voor het beëindigen moet in beginsel bij de werkgever liggen. Dat geldt voor opzegging, ontbinding via de kantonrechter, ... lees verder »


Identiteitsfraude

Ingevoerd op 6 mei 2015

Bij identiteitsfraude maakt iemand illegaal gebruik van persoonsgegevens van een ander. Bijvoorbeeld om een bankrekening of een telefoonabonnement aan te vragen. Wie slachtoffer is van identiteitsfraude kan daar forse schade van ondervinden. Een identiteitsbewijs, zoals een paspoort en identiteitskaart, bevat diverse ... lees verder »


Openingstijden mei 2015

Ingevoerd op 1 mei 2015

Op Bevrijdingsdag (dinsdag 5 mei 2015), Hemelvaartsdag (donderdag 14 mei 2015), de dag erna (vrijdag 15 mei 2015) en 2e Pinksterdag (maandag 25 mei 2015) is ons kantoor gesloten. In dat kader komt op donderdag 14 mei en maandag 25 mei 2015 ons gratis spreekuur te ... lees verder »


Mijn ex gaat samenwonen, wat betekent dat voor mij?

Ingevoerd op 30 april 2015

Wanneer het tot een scheiding komt, wenst men over het algemeen de banden met de ex partner zo veel mogelijk los te snijden. Wanneer u echter samen kinderen heeft, of wanneer er een partneralimentatieverplichting geldt, blijft u –soms tegen wil en dank- aan elkaar verbonden. Het handelen van uw ex partner kan dan gevolgen hebben voor u. In dit ... lees verder »


Aanpassing van de huurprijs voor winkelbedrijfsruimten kan niet door huurcontract worden gedwarsboomd.

Ingevoerd op 28 april 2015

Veel winkeliers lopen tienduizenden euro’s mis door geen gebruik te maken van een bijzondere bepaling die het huurrecht voor winkelruimte biedt. Een huurcontract voor winkelruimte wordt vaak gesloten voor de duur van vijf jaar met een optie tot verlenging voor nog eens vijf jaar. Daarna loopt uw overeenkomst vaak door voor onbepaalde tijd. Veel ... lees verder »