Van As Advocaten

Nieuws

Honderden miljarden euro’s schuld wegstrepen?

Ingevoerd op 29 januari 2015

De nieuwe regering van Griekenland wil de schulden van Griekenland honderden miljarden euro’s niet terugbetalen. De ministers van financiën van de eurozone, waaronder minister Dijsselbloem, stellen daartegenover: afspraak is afspraak. In het Nederlandse recht geldt het beginsel van contractsvrijheid. Je bent niet verplicht om met iemand een ... lees verder »


Van As Advocaten nu ook in Uden!

Ingevoerd op 27 januari 2015

Vanaf 1 februari 2015 is Van As Advocaten ook in Uden gevestigd. Vanuit de Loopkantstraat 1a zullen mr. Remco Michielsen en zijn team niet alleen de regio Uden, maar heel Zuid-Nederland bedienen. Een nieuwe vestiging, maar wel van een kantoor dat al bijna 40 jaar bestaat. Een kantoor met veel ervaring en traditie, maar dat toch als een modern ... lees verder »


Scheiden zonder ouderschapsplan bij zwangerschap

Ingevoerd op 22 januari 2015

Op het moment dat er bij een echtscheiding kinderen zijn betrokken, is het volgens de wet verplicht om een ouderschapsplan op te stellen. In het ouderschapsplan moeten afspraken staan over de zorg- en opvoedingstaken, de kinderalimentatie en andere zaken die betrekking hebben op de opvoeding van de kinderen. Slechts in zeer uitzonderlijke ... lees verder »


Indexeringspercentage alimentatie 2015: 0,8%

Ingevoerd op 8 januari 2015

Kinderalimentatie en partneralimentatie worden ieder jaar met een vast percentage verhoogd (voor partneralimentatie kan dit overigens bij overeenkomst zijn uitgesloten). Voor 2015 is het indexeringspercentage bepaald op 0,8%. De verhoging dient de betaler zelf toe te passen. Gebeurt dat niet, dan zal de ontvanger kunnen stellen dat er sprake is ... lees verder »


Bestuurder van BV aansprakelijk bij fout van B.V?

Ingevoerd op 5 januari 2015

Na de introductie van het nieuwe B.V.-recht in oktober 2012 werden in het opvolgende jaar 46% meer B.V.’s ingeschreven bij de Kamer van Koophandel dan het jaar daarvoor. Als belangrijkste oorzaak voor de sterke toename wordt genoemd het vervallen van het startkapitaal van € 18.000,00. Veel eenmansondernemingen hebben gebruikt gemaakt van de nieuwe ... lees verder »