Nieuws

Donderdag 5 en vrijdag 6 mei gesloten

Ingevoerd op 29 april 2016

Op hemelvaartsdag (donderdag 5 mei) en de dag daarna (vrijdag 6 mei) is ons kantoor gesloten. Op maandag 9 mei zijn wij u graag weer van ... lees verder »


Uitspraak monstertruckdrama Haaksbergen

Ingevoerd op 15 april 2016

De rechtbank Overijssel heeft vandaag de bestuurder van de monstertruck in Haaksbergen veroordeeld tot een gevangenisstraf van 15 maanden. Daarbij mag hij 5 jaar zijn beroep als stuntman niet uitoefenen en is zijn monstertruck verbeurd verklaard. De organisatie van het Monstertruckfestival heeft een voorwaardelijke boete van € 25.000,- gekregen. ... lees verder »


Uitbreiding spreekrecht slachtoffers in rechtszaal een feit !

Ingevoerd op 13 april 2016

Op 12 april 2016 heeft ( ook) de Eerste Kamer het wetsvoorstel aangenomen die slachtoffers van (bepaald)geduide misdrijven meer ruimte geeft om hun verhaal te vertellen bij de behandeling ter terechtzitting van de rechtbank. Op dit moment mogen de slachtoffers nog slechts een verklaring afleggen omtrent de gevolgen die het tenlastegelegde feit ... lees verder »


Alimentatie tussen ex-samenwoners: pas op bij gewijzigde omstandigheden!

Ingevoerd op 18 maart 2016

Voor partners die ongehuwd (en zonder geregistreerd partnerschap) hun relatie verbreken, bestaat geen wettelijke verplichting tot het betalen van een alimentatie. Uiteraard staat het hen wel vrij om hier afspraken over te maken: hetzij in de samenlevingsovereenkomst, hetzij in de overeenkomst die wordt gemaakt in het kader van de beëindiging van ... lees verder »


Vervaltermijn: voorkomen is beter dan genezen!

Ingevoerd op 17 maart 2016

Met de invoering van het nieuwe arbeidsrecht is ook de zogenaamde vervaltermijn geïntroduceerd. Indien de arbeidsovereenkomst is geëindigd (om welke reden dan ook) en een van beide partijen is het daar niet mee eens (denk bijvoorbeeld aan een ontslag op staande voet) dient er in beginsel binnen 2 maanden een verzoekschrift te zijn ingediend bij de ... lees verder »