Nieuws

Geen omgangsrecht voor grootouders

Ingevoerd op 11 februari 2016

Het CDA heeft aandacht gevraagd voor de positie van de grootouders die als gevolg van een echtscheiding van hun kinderen nagenoeg geen contact meer hebben met hun kleinkinderen. Er is een initiatiefnota “opgroeien met opa en oma” ingediend door CDA-leden. Minister van de Steur geeft aan dat een wettelijk omgangsrecht misschien een oplossing ... lees verder »


Het verdwijnen van de VAR: Leuker kunnen we het niet maken, wel makkelijker?

Ingevoerd op 10 februari 2016

Op 1 mei 2016 zal de alom bekende VAR-verklaring verdwijnen en worden vervangen door Wet dereguliering arbeidsrelaties. Tot 1 mei 2017 houdt de belastingdienst hierop toezicht, maar zal nog niet actief handhaven (de zogenaamde implemenatieperiode). Nu is het nog zo dat zelfstandigen aan de hand van een VAR-verklaring kunnen onderbouwen dat zij ... lees verder »


Van As Advocaten nu ook in Vianen

Ingevoerd op 1 februari 2016

Vanaf 1 februari 2016 is Van As Advocaten naast in Nieuwegein en Uden, ook gevestigd aan de Jan Blankenweg 4 te Vianen. In Vianen nemen wij onze intrek in hetzelfde pand als deNotarissen, waarmee we in de dagelijkse praktijk veelvuldig samenwerken. Zo is er in beginsel iedere dinsdag van 19:30-22:00 een gezamenlijk spreekuur. U dient zich hiervoor ... lees verder »


De OM-strafbeschikking

Ingevoerd op 19 januari 2016

Het openbaar ministerie (officier van justitie) kan een strafbeschikking uitvaardigen indien het strafbare feit een overtreding betreft of een misdrijf waarop naar de wettelijke omschrijving gevangenisstraf is gesteld van niet meer dan zes jaar. De begrenzingen van de bevoegdheid om een strafbeschikking uit te vaardigen zijn daarmee ... lees verder »


Algemene voorwaarden van toepassing, of toch niet?

Ingevoerd op 13 januari 2016

Op 24 november jl. heeft het gerechtshof 's-Hertogenbosch een interessante uitspraak gedaan over het ter hand stellen van algemene voorwaarden.  Casus Partij X en Y sluiten een huurovereenkomst. In de huurovereenkomst is opgenomen: "Van deze overeenkomst maken deel uit de "Algemene Bepalingen Huurovereenkomst kantoorruimte en andere ... lees verder »