Van As Advocaten

Nieuws

Van een kale kip (failliete of lege BV) valt niet te plukken, of toch wel?

Ingevoerd op 22 april 2014 om 17:02

U heeft goederen of diensten geleverd aan een BV, uw factuur aan die BV gestuurd en u wacht vervolgens op de betaling. Die blijft echter uit. Wat blijkt: de BV is kort na het sluiten van de overeenkomst gefailleerd. U dient uw vordering in bij de curator, maar als concurrente crediteur hoeft u niet op een uitkering te rekenen. Een geval zoals ... lees verder »


Horecaondernemer, let op wat u huurt!

Ingevoerd op 16 april 2014 om 18:45

Horecaondernemers worden steeds creatiever in het vinden van een accommodatie voor hun onderneming. Een restaurant op een draaibrug, vuurtoren, gemaal of een oude fabriek zijn voorbeelden van accomodaties waarin creatief denkende ondernemers hun bedrijf hebben gehuisvest. In mei 2014 komt daar een volgende variant bij. Het televisieprogramma ... lees verder »


Kinderen beter af door bemiddelen in plaats van procederen bij scheiding

Ingevoerd op 15 april 2014 om 13:04

Kinderen beter af door bemiddelen in plaats van procederen bij scheiding Op 1 april 2014 is het Adviesrapport vechtscheiding door de Kinderombudsman gepresenteerd. Hieruit volgt ondermeer dat in de periode tijdens en rondom een echtscheiding de familieverhoudingen veranderen en de emoties hoog kunnen oplopen. Als de ouders er in slagen om met ... lees verder »


Statuten vs. Aandeelhoudersovereenkomst, and the winner is?

Ingevoerd op 10 april 2014 om 12:53

Mag een aandeelhoudersovereenkomst afwijken van de statuten (dwingend recht)? Dat is een vraag die de voorzieningenrechter van de rechtbank Amsterdam op 16 januari 2014 diende te beantwoorden. Een B.V. heeft drie bestuurders en 4 aandeelhouders die ieder 25% van de aandelen bezitten. In de statuten is opgenomen dat een bestuurder ontslagen mag ... lees verder »


Organisatie van de Ronde van Vlaanderen aansprakelijk voor ongeval?

Ingevoerd op 7 april 2014 om 15:52

Afgelopen zondag werd de Ronde van Vlaanderen gereden. Tot ongeveer 60 kilometer na de start was er vrijwel niets aan de hand, totdat een wielrenner in botsing kwam met een toeschouwer. De toeschouwer stond op een vluchtheuvel, welke vluchtheuvel de wielrenner te laat had opgemerkt. In 1965 heeft de Hoge Raad het zogeheten ‘Kelderluik ... lees verder »