Van As Advocaten

Nieuws

Alcoholslotprogramma en hoe nu verder ?

Ingevoerd op 4 maart 2015

De Hoge Raad heeft op 3 maart 2015 een beslissing genomen op de vraag of de omstandigheid dat het CBR aan een bestuurder een  alcoholslotprogramma ( asp) heeft opgelegd, omdat hij heeft gereden onder invloed van teveel  alcoholhoudende drank, gevolgen heeft voor de strafrechtelijke vervolgbaarheid van diezelfde gedraging. Kort ... lees verder »


Toch overgangsrecht transitievergoeding voor contracten voor bepaalde tijd.

Ingevoerd op 3 maart 2015

De Tweede Kamer heeft zojuist ingestemd met het voorstel van minister Asscher om toch een overgangsregeling te treffen ten aanzien van de transitievergoeding. Met ingang van 1 juli 2015 is er een transitievergoeding verschuldigd indien een dienstverband eindigt op initiatief van de werkgever en het dienstverband op dat moment tenminste 24 ... lees verder »


Bellen op de fiets (anders dan met de fietsbel), mag dat?

Ingevoerd op 26 februari 2015

Praktisch dagelijks wordt ons voorgehouden dat achter het stuur handheld bellen( = het enkel al vasthouden van de mobiele telefoon) leidt tot gevaarlijk weggedrag en (dus) leidt tot een forse boete. De regels voor bellen achter het stuur staan in artikel 61a van het Reglement Verkeersregels en Verkeerstekens 1990. In genoemd artikel is bepaald ... lees verder »


Rechter verbiedt eenzijdige loonsverlaging

Ingevoerd op 23 februari 2015

In het geschil tussen de V&D en de vakbonden heeft de kantonrechter vandaag in kort geding geoordeeld dat de eenzijdig door V&D opgelegde loonsverlaging en aanpassing van de overige arbeidsvoorwaarden niet terecht is. De werknemers kunnen dus vooralsnog volledige nakoming van hun arbeidsvoorwaarden vorderen wanneer V&D de aanpassingen ... lees verder »


Kinderalimentatie, hoe zit dat nu?

Ingevoerd op 22 februari 2015

Kinderalimentatie is de laatste tijd aan kritiek en aan verandering onderhevig. In januari en april 2013 is er een gewijzigde methode voor de berekening van kinderalimentatie ingevoerd. De bedoeling was om de regeling simpeler te maken. Deze wijzigingen deden wel stof opwaaien. Echter, omdat de wet an sich geen reden was om bestaande alimentaties ... lees verder »