Van As Advocaten

Nieuws

KABINET MAAKT SCHEIDEN ZONDER RECHTER MOGELIJK

Ingevoerd op 8 september 2014 om 15:45

Echtparen die het onderling eens zijn en geen minderjarige kinderen hebben, kunnen straks via de ambtenaar van de burgerlijke stand scheiden. Dit blijkt uit een wetsvoorstel van staatssecretaris Teeven van Veiligheid en Justitie waarmee de ministerraad 5 september 2014 heeft ingestemd. De maatregel vloeit voort uit het regeerakkoord. Bij de ... lees verder »


Ouderschapsverlof

Ingevoerd op 2 september 2014 om 17:46

Met ouderschapsverlof kan een werknemer tijdelijk minder werken om meer tijd te besteden aan zijn kinderen. Beide ouders hebben recht op ouderschapsverlof. Een werknemer kan ouderschapsverlof opnemen voor kinderen tot 8 jaar. Ook moet de werknemer die ouderschapsverlof aanvraagt tenminste een jaar bij dezelfde werkgever werken. Dit hoeft echter ... lees verder »


12 september = dag van de scheiding = gratis scheidingscheck

Ingevoerd op 22 augustus 2014 om 13:19

De laatste jaren is het onderwerp ‘echtscheiden’ volop in het nieuws. En dat is niet voor niets, want één op de drie huwelijken strandt, zo blijkt uit cijfers van het CBS. Daarom heeft de vereniging van Familierecht Advocaten Scheidingsmediators, kortweg vFAS genoemd, de jaarlijkse ‘Dag van de Scheiding’ in het leven geroepen. Tijdens de Dag van ... lees verder »


Schade na ongeval met sproeikop

Ingevoerd op 7 augustus 2014 om 15:16

Op 6 februari jl. had de PEC Zwolle speler, Trent Sainsbury, in de uitwedstrijd tegen FC Utrecht een ongelukkige botsing met een sproeikop in het veld van Stadion Galgewaard, waardoor hij zijn knieschijf brak en 6 maanden uit re roulatie was. Op 6 augustus jl. berichtte RTV Utrecht dat zowel PEC Zwolle als de voetballer zelf een schadeclaim tegen ... lees verder »


E-fiets en (verkeers)regels

Ingevoerd op 1 augustus 2014 om 13:22

De fiets is niet weg te denken uit het Nederlandse wegbeeld. Nederland  is een fietsland . Populair onder jong en oud en dat geldt de laatste jaren ook voor de e-fiets. Fietsers zijn kwetsbare verkeersdeelnemers, omdat fietsers zich onbeschermd en met een relatief groot snelheidsverschil mengen in het andere (auto)verkeer. Dat ... lees verder »