Van As Advocaten

Nieuws

Openingstijden feestdagen

Ingevoerd op 15 december 2014

Onze openingstijden tijdens de feestdagen:  24 december 2014      om 13:00 uur gesloten 31 december 2014      om 15:00 uur gesloten 2 januari 2015              gesloten Daarnaast zijn wij op beide Kerstdagen en ... lees verder »


Gratis alimentatiecheck!

Ingevoerd op 11 december 2014

Vanaf 1 januari a.s. verandert er veel voor de berekening van kinderalimentatie. Er wordt een stortvloed aan alimentatierechtszaken verwacht. Eerder schreven wij al over het vervallen van het fiscaal voordeel voor de alimentatiebetaler en de invoering van de alleenstaande ouderkop in het kindgebonden budget. Inmiddels heeft de Werkgroep ... lees verder »


Bestrijding van betalingsachterstanden bij handelstransacties

Ingevoerd op 4 december 2014

Op 16 maart 2013 is in Nederland de wet ter implementatie van de EU richtlijn ter bestrijding van betalingsachterstanden bij handelstransacties (Richtlijn 2011/7/EU) in werking getreden. Omdat de mogelijkheid bestaat dat dit aan u is voorbij gegaan zet ik in dit artikel kort de belangrijkste wijzigingen voor u uiteen. Deze nieuwe regels gelden ... lees verder »


Is samenlevende stiefouder verplicht om voor zijn stiefkinderen te betalen?

Ingevoerd op 18 november 2014

Een casus die wij in de praktijk vaak tegenkomen is de volgende: man woont samen, ongehuwd en geen geregistreerd partnerschap, met een vrouw die moeder is van een of meer kinderen uit haar vorige relatie. De vraag is of de nieuwe partner van de moeder voor het kind/kinderen van deze partner moet betalen? In de wet staat daarover het volgende ... lees verder »


Veranderingen in de kindregelingen 2015

Ingevoerd op 14 november 2014

Vanaf 2015 zijn er 4 regelingen die ouders financieel ondersteunen te weten: de kinderbijslag, het kindgebonden budget, de combinatiekorting en de kinderopvangtoeslag. Alle overige regelingen komen te verdwijnen. De regels voor de combinatiekorting en de kinderopvangtoeslag veranderen niet. Sommige regels rondom de kinderbijslag en het ... lees verder »