Nieuws

Een veel gestelde vraag: “Wat kost procederen?”

Ingevoerd op 24 mei 2016

De kosten van procederen zijn afhankelijk van verschillende factoren. Uiteraard het belang van de zaak, de tijd die er mee gemoeid is en de verhaalbaarheid van de kosten op de wederpartij. Samen met u proberen wij uw proceskosten natuurlijk altijd zo laag mogelijk te houden.   Als procesdeelnemer is het soms mogelijk de kosten van ... lees verder »


Wanneer moet een echtgenoot toestemming hebben van de andere echtgenoot?

Ingevoerd op 10 mei 2016

Op grond van de wet (art. 1:88 BW) dienen echtgenoten elkaar toestemming te verlenen voor verplichtingen die het gezin zouden kunnen raken. Dit betekent dat echtgenoten elkaar toestemming moeten geven om bijvoorbeeld een woning te kopen, verkopen, verhuren of met een hypotheek te belasten of voor het doen van bovenmatige giften. Ook dienen ... lees verder »


Uitspraak monstertruckdrama Haaksbergen

Ingevoerd op 15 april 2016

De rechtbank Overijssel heeft vandaag de bestuurder van de monstertruck in Haaksbergen veroordeeld tot een gevangenisstraf van 15 maanden. Daarbij mag hij 5 jaar zijn beroep als stuntman niet uitoefenen en is zijn monstertruck verbeurd verklaard. De organisatie van het Monstertruckfestival heeft een voorwaardelijke boete van € 25.000,- gekregen. ... lees verder »


Uitbreiding spreekrecht slachtoffers in rechtszaal een feit !

Ingevoerd op 13 april 2016

Op 12 april 2016 heeft ( ook) de Eerste Kamer het wetsvoorstel aangenomen die slachtoffers van (bepaald)geduide misdrijven meer ruimte geeft om hun verhaal te vertellen bij de behandeling ter terechtzitting van de rechtbank. Op dit moment mogen de slachtoffers nog slechts een verklaring afleggen omtrent de gevolgen die het tenlastegelegde feit ... lees verder »


Alimentatie tussen ex-samenwoners: pas op bij gewijzigde omstandigheden!

Ingevoerd op 18 maart 2016

Voor partners die ongehuwd (en zonder geregistreerd partnerschap) hun relatie verbreken, bestaat geen wettelijke verplichting tot het betalen van een alimentatie. Uiteraard staat het hen wel vrij om hier afspraken over te maken: hetzij in de samenlevingsovereenkomst, hetzij in de overeenkomst die wordt gemaakt in het kader van de beëindiging van ... lees verder »