Van As Advocaten

Nieuws

Is samenlevende stiefouder verplicht om voor zijn stiefkinderen te betalen?

Ingevoerd op 18 november 2014

Een casus die wij in de praktijk vaak tegenkomen is de volgende: man woont samen, ongehuwd en geen geregistreerd partnerschap, met een vrouw die moeder is van een of meer kinderen uit haar vorige relatie. De vraag is of de nieuwe partner van de moeder voor het kind/kinderen van deze partner moet betalen? In de wet staat daarover het volgende ... lees verder »


Veranderingen in de kindregelingen 2015

Ingevoerd op 14 november 2014

Vanaf 2015 zijn er 4 regelingen die ouders financieel ondersteunen te weten: de kinderbijslag, het kindgebonden budget, de combinatiekorting en de kinderopvangtoeslag. Alle overige regelingen komen te verdwijnen. De regels voor de combinatiekorting en de kinderopvangtoeslag veranderen niet. Sommige regels rondom de kinderbijslag en het ... lees verder »


Aansprakelijkheid & Evenementen: de Monstertruck

Ingevoerd op 7 november 2014

Aansprakelijkheid stuntteam Indien het stuntteam niet de juiste veiligheidsvoorschriften in acht heeft genomen dan wel het voertuig voldeed niet aan de daarvoor geldende vereisten, dan zouden de bezoekers het stuntteam aansprakelijk kunnen stellen op grond van onrechtmatige daad. Ook indien wel aan alle veiligheidsvoorschriften (waaronder de ... lees verder »


In 3 stappen veilig 2015 in

Ingevoerd op 6 november 2014

In 2015 gaat het arbeidsrecht aanzienlijk wijzigen. Wij bereiden u hier graag op voor. Niet alleen geven wij gratis trainingen voor al onze relaties, we hebben ook een actie waarmee we in 3 stappen uw arbeidsovereenkomst '2015 proof' maken. stape 1: Wij checken uw arbeidsovereenkomst. Stap 2:  Wij bespreken het resultaat met ... lees verder »


Eigendomsvoorbehoud vs. Faillissement

Ingevoerd op 31 oktober 2014

Het aantal faillissementen neemt weliswaar af, maar er zullen altijd faillissementen blijven. Als schuldeiser is het van belang om u tegen de gevolgen van een faillissement (niet betaald krijgen van een factuur) te beschermen. Een van de mogelijkheden hierbij is het eigendomsvoorbehoud. Wanneer een faillissement wordt uitgesproken, dan ... lees verder »